Republica Moldova

Republica Moldova este un stat situat în sud-estul Europei, între România şi Ucraina .Republica Moldova are ieşire la Dunăre pe o fâşie de 600 m la sudul (Giurgiuleştiului). Teritoriul Rep. Moldova este o parte a Estului statului românesc Moldova (creat în evul mediu), care a fost anexată pe data de 16-28mai 1912, acordul fiind semnat la Bucureşti.

Prin  Raionul Hincesti trece  riul Cogilnic, care intr-un timp era un riu curat si mare, iar acum cu anii el s-a murdarit si s-a facut un loc mizerabil. Prin Republica Moldova trec inca doua riuri – Prut si Nistru.
Principalele oraşe străbătute de Nistru sunt: Halici, Hotin, Moghilău, Cameniţa, Otaci, Soroca, Camenca, Rîbniţa, Dubăsari, Grigoriopol, Tighina, Tiraspol, Slobozia, Cetatea Albă. Iar riul Prut strabate in  calea sa  Cernăuţi, în Ucraina. Alte oraşe apropiate de cursul său sînt: Săveni, Iaşi şi Huşi, în România, şi Ungheni , Cahul, în Republica Moldova.

Dar asta nu e tot,aceasta tara frumoasa a fost aparata de catre Stefan cel Mare,iar bustul lui este amplasat in Capitala Chisinaului pe strada Stefan cel Mare.
Reclame

Un gând despre „Republica Moldova

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s