Au dispărut oare cu adevărat dinozaurii?

A existat insa si o alta intrebare: Oare sa fi disparut toti? Sunt foarte multe persoane care afirma ca mari reptile cu aspect de dinozauri ar mai supravietui.

Unul din primele elemente referitoare la aceasta ipotetica supravietuire il gasim in Biblie. Cand profetul Daniel era prizonier in Babilon, el a vazut un animal ciudat, pe care locuitorii il adorau: „Exista si un mare balaur si babilonienii il venerau.” Regele i-a spus lui Daniel: „Si de el vei zice ca e facut din bronz ? Uita-te, el traieste, mananca si bea. Acum, tu n-o sa mai poti spune ca nu este un zeu viu”. Daniel i-a raspuns: „Eu il slavesc pe Domnul Dumnezeul meu, ca numai el este un Dumnezeu viu; ce mi-arati tu nu este un Dumnezeu viu. Da-mi voie, o, rege, si-l voi ucide pe acest balaur fara sabie si fara bata”. Si regele a spus: „Iti dau voie”. Atunci Daniel a luat clei, grasime si fire de par, le-a fiert laolalta si a facut bulgari pe care i-a aruncat in gura balaurului. Si balaurul a murit. Si Daniel a zis: „lata-l pe cel pe care il adorai!”.

Disparitia dinozaurilorDisparitia dinozaurilor

Ce fel de balaur era? Un varan ? Dar speciile din Orientul Apropiat nu depasesc doi metri. Si aceste reptile puteau sa-i impresioneze pe babilonieni?

In Australia exista, la autohtoni, numeroase legende despre reptile uriase. Astfel, se spune ca in mlastinile si fluviile din nordul Australiei ar fi trait un monstru numit Kulta, cu corpul mare, cu gatul lung, terminat cu un cap mic, cu patru labe lungi si o coada ascutita. Era ierbivor. Cand se misca, pamantul se cutremura sub picioarele lui. Cand mlastinile s-au uscat, transformandu-se in desert, uriasul animal a murit. Descrierea lui Kulta aminteste de diplodocus sau de brontozaur. Poate fi o simpla coincidenta sau se poate ca  australienii sa fi vazut, intr-adevar, dinozauri vii.

Situatia este mai complicata in Africa, unde multe legende povestesc despre animale ciudate care ar locui in lacuri si mlastini. Unele din aceste animale n-au nici o legatura, fara indoiala, cu dinozaurii, dar caracteristicile unora dintre ele dau de gandit. Este cazul, in special, lui N’Yamala, un animal cu aspect de diplodocus, care s-ar ascunde in regiunile neumblate din Gabon si din Congo.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s