Astăzi,noul preşedinte al Republicii Moldova şi-a dat jurămîntul

Astazi fostul judecator Nicolae Timofti a fost investit in functie in prezenta a aproximativ 500 de oaspeti. La ceremonie a fost prezenta sotia presedintelui, dar si cei trei fii. Ultima ceremonie de inaugurare a unui sef de stat a avut loc acum 7 ani.Desi evenimentul de astazi a fost pregatit si repetat minutios, in timpul ceremoniei, Nicolae Timofti a parut deseori dezorientat. Asa ca angajatii de la protocol au avut grija sa-i mai sufle cate ceva din ceea ce urma sa faca. Iar dupa ce a fost investit, Nicolae Timofti a primit o imbratisare calda din partea lui Marian Lupu.

Nicolae Timofti a fost felicitat de toti cei prezenti la eveniment. Printre invitati, fostii presedinti Mircea Snegur, Petru Lucinschi, mitropolitul Vladimir, ambasadori, deputati si ministrii. Nu a lipsit nici familia presedintelui, sotia si doi dintre cei trei fii ai sai. La intrarea in sala a lui Nicolae Timofti, Marian Lupu si Vlad Filat, impreuna cu ceilalti invitati, s-au ridicat in picioare.

Dupa depunerea juramantului, proaspatul presedinte insotit de Marian Lupu au mers la resedinta de pe strada Nicolae Iorga. Aici, a avut loc un ceremonial militar al garzii de onoare.Ulterior, Nicolae Timofti impreuna cu Marian Lupu au intrat in resedinta de pe strada Nicolae Iorga, acolo unde va fi biroul noului sef de stat. De la ceremonia de astazi a lipsit fostul presedinte, Vladimir Voronin, precum si fractiunea PCRM. Intr-un comunicat de presa, comunistii spun ca nu recunosc  presedintele proaspat investit.

După ce a dat juramîntul Nicolae Timofti a mers la domnitorul R.M din Piaţa Marii Adunări Naţionale.Acesta a depus flori la Monumentul lui Ştefan cel Mare.

Reclame

Un gând despre „Astăzi,noul preşedinte al Republicii Moldova şi-a dat jurămîntul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s